16. Pauze

“Happiness is not about getting all you want, it is about enjoying all you have.”

17-6-2019
In de ochtend komen mijn vrienden al vroeg, ze gaan een dagje meelopen. Nu kunnen ze alles met eigen ogen zien in plaats van de filmpjes. Bij de fysio oefen ik met lopen zonder rollator in de oefentuin,die bestaat uit opstapjes en allerlei ondergronden zoals zand en grind. Wat een eng gevoel,maar het gaat goed. In de middag heb ik een nieuwe therapie, trampelen. Bij deze therapie oefen ik met lopen en obstakels. Deze week gaan we ons richten op het bukken. Wel is dit zonder rollator, ik schrik mij kapot, maar wat gaat dit verbazingwekkend goed, ik heb nu veel meer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Na de therapieën geven ze aan dat ze respect voor mij hebben,wat een dag. Om 4 uur rijden we naar de Ikea,wat heb ik dit gemist, een dagje uit met vrienden, natuurlijk sluiten we de dag af bij de KFC. Wat heb ik genoten van deze dag. Moe maar met een big smile, ga ik naar bed.

18-6-2019
Vanmorgen begin ik met zwemmen, ik merk dat mijn balans stukken beter is en ik gemakkelijker loop. Ook oefen ik de rugslag, en mijn armen en benen kunnen deze bewegingen! Hierna douche ik mij zelfstandig, ook dit gaat prima. Normaal gesproken is mijn haren doen erg lastig omdat ik mijn armen niet zolang in de lucht kan houden, ineens kom ik op het geniale idee om op de kop te gaan hangen, met als resultaat een onwijs strakke knot. Bij de logopedie luister ik een geluidsopname van een maand geleden terug, wat ben ik al vooruitgegaan! Ik heb een nieuwe therapie, de slingentisch, dit lijkt op een martelkooi en zo voelt het ook. Mijn voeten worden tegen de achterwand gezet en ik krijg een riem over mijn benen, mijn rugleuning wordt rechtgezet, dit om mijn hamstrings op te rekken, maar wat doet dit pijn! Vandaag heb ik ook voor het eerst loopgroep, hierbij loop ik met de rollator op lange afstanden, ze merken al snel dat dit voor mij appeltje eitje is en loop zo 800 meter. Bij de fysio loop ik naar de brugwoning, dit is best steill. Ook dit gaat erg goed. Na het eten ga ik even naar beneden, van de verpleging mag ik met de rollator, het gaat zo goed. Wel moet dit stiekem, want de fysio heeft nog geen officiële toestemming gegeven, en ja hoor wie heeft er overgewerkt? Juist, de fysio, gelukkig is hij niet boos. En mag ik nu zelfstandig even naar beneden, mits ik niet moe ben. In de avond komt mijn vriend en samen kijken we een serietje.

19-6-2019
In de ochtend heb ik maar 2 therapieën, in de middag moet ik naar de huisarts in Venlo. Bij de fysio loop ik een flink stuk zonder rollator. Ik merk dat het steeds beter gaat. Bij de kookgroep bak ik pepernoten,die lagen voor maar 25 cent bij de plus. Wat een troep om die te maken maar wat zijn ze lekker! Om half 1 komt mijn zus mij halen, we rijden terug naar Venlo en gaan eerst eens flink shoppen, wat fijn om dit nu zittend te doen, haha. Na het shoppen, rusten we even lekker op het terras, met een ijskoffie die ik zo gemist heb. Hierna worden we bij de huisarts verwacht, ze gaan opnieuw 2 stukken van mijn nagel afhalen. De andere teen was vorige week gedaan, maar nu blijkt de wond ontstoken en krijg ik antibiotica. Gelukkig doet het nu wel stukken minder pijn. Na deze mishandeling ga ik naar mijn zus, mijn schoonbroer heeft kip madras gemaakt, mijn lievelingseten. Na het eten ga ik even liggen voor een kort dutje, anderhalfuur later word ik wakker. Als het opgehouden is met regenen, rijden we even naar huis en zeg ik even hallo tegen mam, zij schrikt kapot als ze ziet hoe goed ik opeens kan lopen. Pap is helaas weg. Op de terugweg stoppen we even bij de Mac voor een McFlurry. In de avond doet de wifi het niet, waardoor ik besluit om wat op te gaan ruimen, lopend en zonder rollator, dit gaat super.

20-6-2019
Vandaag mag ik niet zwemmen in verband met mijn teen. Ik slaap lekker uit. Bij de loopgroep loop ik buiten een stuk, zonder rollator en ook trap op, dit vergaat inmiddels zonder problemen. Verder heb ik vandaag een druk programma. Na mijn therapieën ga ik op mijn kamer opruimen, ook zonder rollator. Ik merk dat ik steeds meer kleine stukken zonder rollator doe en mij dit eigenlijk wel heel goed vergaat.

Ik heb besloten om even een pauze te houden met het bloggen. Daarom heb ik in deze blog maar 4 dagen benoemd. Ik heb het inmiddels te druk en ik maak grote stappen zoals je kunt zien op het filmpje hieronder.

“When you can’t control what’s happening, control the way you respond to what is happening.”