De dag van de verpleging

“God found some of the strongest women and made them nurses.”

Behalve moederdag is het de dag van de verpleging. Behalve dat ik zelf bijna verpleegkundige ben, is het tijd om de verpleging in het zonnetje te zetten.

De laatste 4 maanden ben ik afhankelijk geweest en nog steeds, van de verpleging op verschillende locaties, ik kan niet dankbaar genoeg zijn. Ze snappen mij zonder woorden en verzorgde mij geweldig. Tuurlijk is het niet gemakkelijk als er een meisje van 21 je staat te scheren van beneden. Of dat je weer verschoond moet worden na een ‘ongelukje’. Maar wat een professionaliteit en liefde.

Ik ben dankbaar voor de zorg die ik heb gekregen en besef goed dat ik geluk heb dat ik in Nederland woon. Ik ben dankbaar voor de steun die ik krijg. Ik ben dankbaar voor de schouder die ik krijg om op te huilen. Ik ben dankbaar voor de gezelligheid waardoor ik mijn problemen even vergeet.

Van kasplantje tot nu heb ik alle soorten meegemaakt. De gehele zorg overnemen, maar ook zoals nu, zorgen met de handen op je rug omdat ik zoveel mogelijk zelf moet doen, als geen ander weet ik hoe moeilijk dit is.

Ik heb heel wat geleerd van de zorg de afgelopen periode. Buiten heel veel verpleegkundige handelingen ook de manier van behandelen. Voor hun is het werk maar voor mij mijn leven. Ik heb geleerd dat ik dit meer moet beseffen in mijn eigen werk.

“Be proud of the work you do and the difference you make”