Accepteren

“Time does not heal everything but acceptance will heal everything.”

“Accepteer pech, leer leven” deze tekst hangt beneden in de behandelruimte.

In de afgelopen weken heb ik veel moeten accepteren. Kleine dingen maar ook grote dingen. Heb maar eens jeuk terwijl je niet kan krabben of iemand moet je bed weer verschonen na een ‘ongelukje’.

Ik heb mezelf moeten overgeven aan andere personen. Als controlfreak heb ik de controle moeten afgeven. Ik heb alles in de handen van anderen moeten leggen. Ik heb geleerd om het te accepteren als iets fout zit,als er iets wordt vergeten, als ik niet lekker lig of honger heb. Ga maar eens in een bed liggen als verpleegkundige en het niet kunnen aangeven als ze iets fout doen.

Ik moet worden verzorgd door meiden die dezelfde leeftijd hebben, dit is confronterend, ik had de verpleegkundige moeten zijn!

Inmiddels heb ik de verlamming geaccepteerd, vooral nu mijn rechterarm weer werkt. De acceptatie van het niet praten zal er nooit komen, als ik weer kan, klets ik iedereen de oren van de kop. Ik voel me eenzaam, opgesloten in mijn eigen lichaam. Ik zal moeten accepteren dat ik pech heb gehad.

“Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk in de rest.” Deze tekst staat in de fitnessruimte. Elke week staat hier een andere quote die mij veel kracht geeft.

“Accept what is, let go of what was and have faith in what will be.”